Teamontwikkeling

Voor teams en afdelingen tot 14 personen

Soms denk je als teamleider of manager: ‘Ik heb een team, het loopt best goed en tóch, toch heb ik het gevoel dat er nog iets bij kan’. Noem het een onderbuikgevoel. Noem het ervaring. Wij kunnen alleen maar zeggen: vertrouw dat gevoel maar. Want zelfs een team dat goed functioneert, kan zich verdiepen en verbeteren. Al die keren dat onze eendaagse speurtocht werd gegund als ‘cadeau’ aan het team, ontstond er meer verbinding met elkaar. Onderlinge relaties verbeterden, de sfeer werd nog fijner, de energie blééf stromen. Maar we werken ook met teams waar issues aan de oppervlakte liggen. Teams die zichzelf nog makkelijk bijsturen, als er maar een actieplan ligt, en een enerverend start- en eindpunt. Daarvoor hebben we ons drie-maanden-traject, met twee keer een tweedaags programma en diverse opdrachten. Bekijk de specificaties op het tabblad hieronder en je weet of dit bij jullie past. En dan heb je nog de teams waar écht een klus geklaard moet worden. Waar nog geen tijd is geweest voor iets gezamenlijks, of waar het altijd wringt en schuurt. Met onze speurtochten wrikken we los wat vast zat. We halen jullie naar het bos, maar schuiven óók aan bij jullie eigen meetings en zorgen voor individuele coaching en bijbehorende inzichten. Geef ons een jaar en we boeken echt grote stappen. Is dat wat je nodig hebt met je team? Check het met onderstaande tabbladen. Of nodig ons uit voor een kennismakingsgesprek, dat praat vaak veel gemakkelijker.

Wat is het?

Boek nu!

IMG_4765In de ochtend in het bos een speurtocht. Het team gaat zelf aan de slag. Praten, maar ook doen. Metaforen zoeken om met elkaar het goede gesprek te voeren. Na de speurtocht hebben we een heerlijke lunch en in de middag gaan we aan de slag met dat wat er in het team leeft. Wat is er nodig, wat geeft ons energie en waar willen we heen? Dat kan liggen op koers à waar willen we naartoe met de afdeling? Maar ook op manier van communiceren à hoe kunnen wij fijner werken door onze manier van communiceren aan te passen? Wat zeggen eerdere deelnemers: “Wauw, ik heb mijn collega’s vandaag pas echt leren kennen, en we werken al 4 jaar samen”. “Vanmorgen, dat wat we deden, dat sneed hout! Daar was ik echt mijzelf, en jullie ook.” “Vanmorgen ging het over mijn passie, over wie ik ben en wie ik wil zijn. Heerlijk, dat geeft energie” . Wat levert het op: Verbinding leidt tot verbetering. Wij zorgen ervoor dat jullie de inspiratie vinden voor jezelf en voor jullie samenwerking. Dat leidt automatisch tot begrip voor elkaar. Er is ruimte voor vragen, voor feedback, voor humor. Feitelijk dus voor het fundament voor jullie functioneren. Wat kost het? € 2200,- ex btw inclusief koffie/thee/koekje/lunch.   Wil je weten waarom het werkt? Dat leggen we je haarfijn uit op deze pagina. Weet je genoeg en wil je kennismaken? Bel gerust of stuur een mail, dan bellen we terug.

Wat is het?

Neem nu contact op!

IMG_2095Een gaaf, actief programma dat je sterker en beter maakt als team. Begin- en eindpunt zijn een tweedaags programma inclusief speurtocht. We werken op dag 1 en 2 om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat jullie bindt/ wat je kracht is en waar jullie het van moeten hebben. Hierna gaan jullie zelf aan de slag met een actieplan. Tussentijds plannen jullie zelf in hoe datgene wat dit team nog nodig heeft dat gaat realiseren/ krijgen. Na drie maanden komen jullie weer bij elkaar in een tweedaags programma en kijken we naar wat het tot dusver heeft opgeleverd. We werken aan de losse eindjes en verstevigen de verbinding die is ontstaan. Dat wat in de 3 mnd is blijven liggen pakken we nu aan. We sluiten af met een speurtocht en middagprogramma die ‘de conclusie’ bevatten van jullie als team. Ideaal voor teams waar de issues meer aan de oppervlakte liggen. Wat zeggen eerdere deelnemers: Dit nog aanpassen. “Wauw, ik heb mijn collega’s vandaag pas echt leren kennen, en we werken al 4 jaar samen”. “Vanmorgen, dat wat we deden, dat sneed hout! Daar was ik echt mijzelf, en jullie ook.” ‘Vanmorgen ging het over mijn passie, over wie ik ben en wie ik wil zijn. Heerlijk, dat geeft energie’. Wat is er anders dan in de eendaagse? Je maakt tussentijdse stappen. Datgene wat wordt benoemd als: dit hebben we nog nodig/ zoeken we nog, daar ga je naar p zoek in de tussenliggende tijd. We hebben tijd om alles in kaar te brengen in de eerste twee dagen, je gaat naar huis/ werk met een actieplan en je komt terug om af te sluiten en rond te maken wat je gestart bent in dag 1, 2. Wat is er anders dan het jaarprogramma? In dit programma werken we puur met wat jullie als team nodig vinden, en met wat zich aandient. Het is een verdieping van de eendaagse, maar is veel minder intensief dan het jaarprogramma. Daar doen we veel meer interventies en werken we harder aan teamnormen en waarden. Wat levert het op: We brengen je in een sfeer van ontspanning, openheid en vertrouwen. Door verbinding ontstaat openheid. Door openheid ontstaat ruimte om te delen, ook over wat spannend is, en daaruit ontstaat inzicht en kan de groep verantwoordelijkheid gaan dragen. Vanuit daar kan actie worden ondernomen. Bekijk het maar alsof wij de zelfhelende kracht van teams aanzetten. Wat kost het? € 8.920,- ex btw inclusief 4 dagen programma incl koffie/thee/koekje/lunch en afsluitende borrel. Bij meer dan 14 deelnemers is extra begeleiding nodig en wordt meerprijs doorgerekend. Wil je weten waarom het werkt? Dat leggen we je haarfijn uit op deze pagina. Weet je genoeg en wil je kennismaken? Bel gerust of stuur een mail, dan bellen we terug.

Wat is het?

Neem nu contact op!

Een jaarprogramma bestaat uit meerdere speurtochten, groepssessies en individuele IMG_7069coaching. Speciaal gericht op teams die het echt nodig hebben. Teamleden die een boost willen en echt goed willen samenwerken. Bijvoorbeeld omdat jullie een klus te klaren hebben met elkaar en tot nu toe het resultaat niet halen of niet op de prettige manier. Wij zorgen dat jullie met elkaar gaan vliegen. Van stollen naar rollen zoals sommigen het noemen. Van een ‘oké- werkend team’ naar een topteam! Dat wat je altijd hoopt te vinden in een team, heb je na een jaartraject. Wat zeggen eerdere deelnemers: Dit nog aanpassen. “Wauw, ik heb mijn collega’s vandaag pas echt leren kennen, en we werken al 4 jaar samen”. “Vanmorgen, dat wat we deden, dat sneed hout! Daar was ik echt mijzelf, en jullie ook.” ‘Vanmorgen ging het over mijn passie, over wie ik ben en wie ik wil zijn. Heerlijk, dat geeft energie’. Wat gaan we doen?

  • Meerdere speurtochten waarbij verbinding en vertrouwen groeien
  • Begeleiding van jullie als team in vergaderingen en meetings
  • Individuele coaching om jouw rol in het team helder te krijgen en je invloed te vergroten
  • Organisatie-opstelling waarbij rollen en interactiepatronen duidelijk worden en doorbroken waar nodig.
  • mediation of begeleiding bij groepsgesprekken, indien nodig.

Wat is er anders dan in de kortere programma’s? Je hebt veel meer tijd om je met je team bewust te worden van groepsprocessen en jouw individuele bijdrage aan dat proces. Zowel in positieve als negatieve zin heb je effect. Je krijgt kansen om je bewustzijn te laten groeien en gerichter je eigen keuze maken. Dat is wat belangrijk is in dit traject. Dat wat jij inbrengt is van cruciaal belang. Slagen jullie of falen jullie als een team?! Wat levert het op:

  • Vertrouwen in het team
  • Weten wie waar staat en wat je aan elkaar hebt
  • Elkaar waarderen en accepteren
  • Eerlijk durven zijn en elkaar aanspreken indien nodig
  • Naar jezelf durven kijken, je eigen tekortkomingen en falen onder ogen durven zien en benoemen.

Meer weten, kennismaken of een offerte? Het jaarprogramma is dusdanig intensief dat we graag jullie vraag komen bespreken voordat we toezeggen dat wij het kunnen oplossen. Bel of mail voor het maken van een afspraak, dan kunnen we snel om tafel. Wil je weten waarom het werkt? Dat leggen we je haarfijn uit op deze pagina.